RAID

Recuperare Date RAID


RAID este denumirea data pentru o matrice redundanta de discuri. Este un grup de hard disk-uri care lucreaza impreuna pentru a reduce posibilitatea de a pierde datele. Pe un astfel de suport se pot stoca numeroase informatii, incepand cu baze de date pana la arhive de carti, filme, muzica si imagini.

Atat timp cat toate componentele unei matrice functioneaza corect este putin probabil sa intampinati probleme,  insa anumite evenimente pot duce la deteriorarea unui RAID prin coruperea sau chiar pierderea datelor existente.

Matricile RAID pot contine hard disk-uri SATA, SAS sau SCSI. Acestea pot fi configurate in RAID 0,1,4,5,6,10 sau 50, fiecare din acestea avand avantaje si dezavantaje. In cazul hard disk-urilor SAS si SCSI defecte suntem singura firma din ROMANIA cu solutii de recuperare date. Mai multe informatii privind recuperarea datelor de pe hdd-uriSAS si SCSI pe www.recuperaridate.ro

BIT Consulting prin departamentul BIT Data Recovery ofera servicii profesionale de recuperare date RAID indiferent de configuratia acestuia. Cele mai folosite configuratii RAID:

 • RAID 0- este utilizat pentru a crea un singur hard virtual, acesta fiind format la randul sau din doua harduri. Acest tip de matrice RAID are avantajul de a oferi o viteza de scrire/citire mare si dezavantajul de a pierde cu usurinta datele in cazul in care unul dintre hard disk-uri cedeaza.
 • RAID 1 - aceasta configuratie RAID utilizeaza mirroring-ul , astfel informatiile sunt scrise in acelasi timp pe doua HDD-uri diferite. Configuratia RAID 1 ofera o siguranta a datelor mult mai mare.
 • RAID 5- aceasta configuratie foloseste mai multe HDD-uri (minim 3). Avantajul folosirii matricei RAID 5 este ca aceasta utilizeaza spatiu putin si poate functiona in cazul in care unul dintre hard diskuri este avaraiat.
Recuperare de date RAID

Exista numeroase situatii care pot duce la pierderea datelor de pe un RAID. Printre acestea le vom enumera pe cele mai comune:

 • stergerea accidentala a fisierelor;
 • formatarea unui hard disk;
 • coruperare fisierelor existente pe hdd;
 • defectare unui HDD;
 • RAID configurat incorect;
 • virusarea RAID-ului

Indiferent de matricea RAID, lasati profesionisti sa se ocupe de intregul proces. Fiecare situatie este unica si necesita abordare diferita. Pentru refacerea matricei RAID este nevoie de tehnicieni cu experienta si echipamente de specialitate. Orice incercare de recuperare a datelor de catre o persoana neautorizata poate duce la pierderea datelor definitiv.

Experienta si ehipamentele claseaza departamentul BIT Data Recovery din cadrul companiei BIT Consulting pe primul loc in Romania in domeniul recuperarilor de date de pe RAID-uri, dar si de pe alte dispositive de stocare defecte.

O firma specializata in recuperarea datelor de pe RAID trebuie sa ofere:

 • un mediu de lucru curat. Deoarece hard discurile sunt sensibile, tehnicianul lucreaza intr-un mediu ce nu ar putea provoca daune suplimentare acestora. (CLEAN ROOM CLASS 100)
 • securitate: pentru ca afacerea sau oricare alte date stocate sunt personale, din partea unei firme specializate aveti siguranta confidentialitatii datelor existente pe o matrice;
 • probabilitate mare de recuperare a datelor: In functie de tipul problemei un expert in domeniu va lua cea mai buna decizie pentru ca recuperarea datelor sa fie posibila in conditii sigure.

Back-up la RAID!

Un RAID sigur inseamna un RAID care are o solutie de BACKUP. Chiar daca aveti configurat un RAID 1 sau un RAID 5 care asigura redundanta, in cazul in care un hard disk se strica este ideal sa aveti un backup. Back-upul trebuie realizat la un anumit interval de timp, fie zilnic, saptamanal sau lunar acesta va salveaza in situatia in care datele de pe matricea RAID sunt sterse, corupte sau modificate din cauza unui virus.

Ce spun clientii

 • kernelKERNEL CONTROL Satmarean Alexandru -IT Administrator
  Am apelat la serviciile firmei BIT Consulting in urma unui failure a 2 Hardiskuri din 3 dintr-o matrice Raid 5. Pentru acest client, datele existente erau foarte sensibile. Dupa ce am prezentat situatia, echipa de la BIT Consulting a inceput treaba si a reusit recuperarea completa a datelor. Recuperarea s-a facut foarte rapid si in mod profesionist, cu .............................................<<<citeste mai mult
 • LafargeLafarge Romania Sorin Tone - IT Manager
  Am apelat la BIT Data Recovery de mai multe ori pentru recuperarea datelor de pe harduri cu diferite defecte. In unele cazuri datele au fost recuperate integral, iar in altele nu s-a putut recupera nimic. Unul din cazurile nerecuperate l-am trimis ulterior la KROLL ONTRACK GERMANY si am primit acelasi
  .............................................<<<citeste mai mult
 • alcatelAlcatel-Lucent Romania - Tiberiu Dinescu - IT Support Eng.
  In cadrul departamentului nostru IT am primit un hard care scotea zgomote neobisnuite. L-am dus la o firma unde a fost diagnosticat ca avand capetele de citire defecte si ne-a fost returnat deoarece nu aveau cum sa recupereze datele in astfel de situatii...
  .............................................<<<citeste mai mult
 • TuborgUNITED ROMANIAN BREWERIES BEREPROD - Dragos Dinca - Director IT
  Am colaborat cu firma BIT Consulting pentru recuperarea datelor dintr-o matrice RAID5. Pe parcursul procesului de recuperare am putut evalua prestatia lor ca fiind una foarte competenta. In plus ne-au fost furnizate in permanenta informatii detaliate despre
  .............................................<<<citeste mai mult

BIT DATA RECOVERY

FACEBOOK

Recuperare Hard Disk

BIT Consulting prin departamentul BIT Data Recoveryofera servicii de recuperare date de pe hard disk-uri cu urmatoarele defecte: defect logic, defect electric/firmware sau defect mecanic. Indiferent de situatia care a dus la pierderea datelor important este important sa apelati la un service specializat in recuperare de date.

Laboratorul nostru este dotat cu echipamente de ultima generatie, softuri specializate si tehnicieni experimentati..

Sfaturi utile

1. Folositi un UPS de calitate si reduceti semnificativ riscurile de pierdere de date.
2. Faceti un back-up periodic (zilnic, saptamanal, lunar )a celor mai importante date.
3.In cazul in care nu va mai puteti accesa datele apelati intotdeauna la profesionisti. Nu putine sunt cazurile care in urma unor interventii din partea unor persoane nespecializate datele nu au mai putut fi recuperate.