Loading website

Securitatea Datelor

Ai nevoie de Consultanta IT?

gdpr-site

Securitate Cibernetica

Internetul reprezinta principala sursa de riscuri de securitate IT. Atacurile cibernetice asupra companiilor sunt din ce in ce mai frecvente in ultima perioada: virusi asupra site-urile web,  e-mailuri infectate cu virusi  sau spam-uri, atacuri asupra serverelor pot fi surse de infectii virale si malware, care pot conduce la stergerea, criptarea sau furtul de date.

Astfel, daca nu aveti un sistem de securitate actualizat care sa va protejeze sau daca nu aveti un  backup al datelor existente exista pericolul sa pierdeti datele definitiv.

In laboratorul nostru de recuperare date ne-am confruntat de mai multe ori cu cazuri de date criptate atat pe servere cat si pe hdd-uri provenite de la persoane fizice. Din pacate nu intodeauna exista solutii de recuperare pentru astfel de situatii.

Peste 15 ani de expertiza

Serviciile BIT Consulting garanteaza un mediu IT sigur si o structura de functionare la cele mai exigente standarde.

Beneficiile Externalizarii IT 24/7

Suport IT 24/7 in Bucuresti si imprejurimi.Timp redus de raspuns la sesizari.Comenzi Online&Telefonice.

Masuri tehnice de securitate
Securitatea cibernetica reprezintă protectia retelelor și a informatiilor impotriva atacurilor cibernetice și poate fi realizata prin luarea unor masuri tehnice de securitate cum ar fi:

Protejarea dispozitivelor utilizate de angajati
– implementarea unor solutii de tip antivirus care să asigure protectia datelor impotriva virusilor, a programelor de tip spyware, a atacurilor de phishing.
– tehnici de criptare si utilizarea unui VPN securizat pentru conectare menite să protejeze datele in caz de pierdere sau furt.
– Implementarea unui software de tip data loss prevention
– parolarea dispozitivelor folosite pentru a accesa documentele ce contin date cu caracter personal si schimbarea periodica a parolelor utilizate.

In cazul companiilor recomandam suplimentar si o solutie de backup a datelor  astfel încat sa existe intodeauna o copie de rezerva in caz de pierderi de date. Spre exemplu, in cazul unui atac cibernetic asupra unui server in urma carui atacatorul preia controlul asupra datelor și le criptează, va exista intodeauna o copie a datelor inainte de criptare.

Prelucrarea datelor doar de catre persoanele autorizate si instruirea periodica a personalului
Pentru a evita potentiale pierderi sau distrugeri ale datelor, prelucrarea datelor ar trebui să se realizeze doar de catre persoanele care au atributii in acest sens. Mai mult personalul ar trebui instruit periodic in legatura cu aspectele de securitate a datelor. In anumite conditii un utilizator poate sa previna incidente de securitate, sa recunoasca situatiile care prezintă un risc, precum si sa actioneze prompt in astfel de cazuri.

  Programeaza o interventie

  Data

  Computer / Laptop

  Brand

  Sistem operare

  Nume

  Prenume

  Email

  Telefon

  Adresa

  Oras

  Mesaj

  Make an Appointment